Skip to main content

DHI-subsidieregeling verlengd met 2 jaar

Gepubliceerd op: donderdag 23 november 2023 | 14:37

Vanaf 15 januari 2024 kunnen ondernemers weer een aanvraag indienen voor de subsidieregeling Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI). Deze subsidie helpt Nederlandse mkb-bedrijven om succesvol zaken te doen in het buitenland. De regeling wordt nu met 2 jaar verlengd.

Met DHI succesvol ondernemen

DHI is interessant als u uw internationale ambities naar een hoger niveau wilt tillen. Met de DHI-subsidieregeling kunt u uw technologie, product of dienst demonstreren aan mogelijke klanten in het buitenland. Of u kunt onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van uw investering op een buitenlandse markt. Maak gebruik van DHI om goed voorbereid en succesvol internationaal te ondernemen.

Met deze subsidie ondersteunt het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse ondernemers om succesvol te zijn in het buitenland. In ontwikkelingslanden draagt het bij aan duurzame lokale ontwikkeling. Ook helpt het bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties.

Vanaf 15 januari 2024 kunt u weer een aanvraag indienen voor deze regeling. De eerste sluitingsdatum is 31 december 2024. Daarna verlengen wij de subsidie met nog een jaar.

Budget

Er is voor 2024 in totaal € 8,5 miljoen beschikbaar voor de DHI-regeling. Hiervan is € 4 miljoen beschikbaar voor ontwikkelingslanden, de zogenaamde DGGF-landen. De overige € 4,5 miljoen is beschikbaar voor activiteiten in andere landen.

First come, first served

De DHI-regeling gaat op 15 januari 2024 open. U kunt tot en met 31 december 2024 een aanvraag indienen, zolang er budget beschikbaar is.

We verwerken de aanvragen op basis van 'first come, first served'. Wilt u uw kans op DHI-subsidie vergroten, dien dan tijdig uw aanvraag in.

Ook DHI gebruiken? Deze bedrijven gingen u voor

Veel Nederlandse ondernemers zetten de DHI-subsidie in om voet aan de grond te krijgen in het buitenland.

Hackshield gebruikte de subsidie om in Brazilië hun cyberweerbaarheidsproject voor kinderen te demonstreren. Ook Kanters Holland B.V. zette DHI in om in Zimbabwe hun gereviseerde melkmachines te demonstreren en hun machines en kennis daarnaartoe te exporteren.

Meer weten?

Wilt u weten of DHI iets is voor u? Bezoek dan de DHI-subsidiepagina voor meer informatie en het aanvraagproces.